Wetenschappelijk onderzoek

Onze praktijk verleent nu en dan medewerking aan wetenschappelijk onderzoek. Het besluit om aan een onderzoeksproject mee te doen neem ik alleen als het een relevant, degelijk opgezet onderzoek is. Ik geef alleen toestemming om u als mogelijke deelnemer te benaderen als u naar mijn mening baat kunt hebben bij deelname aan dit onderzoek. Vanzelfsprekend kunt u dan aangeven als u niet wil deelnemen.

De afgelopen periode hebben we meegedaan aan de volgende onderzoeken:

*Onderzoek naar de "Pressur sleeve"; een voetloze steunkous die gemakkelijker is aan- en uit te trekken dan de klassieke steunkous. Het lijkt er momenteel op dat de kous even goed werkt als zijn voorganger, en dat zou veel mensen onafhankelijk maken van de thuiszorg.
Voor meer informatie:
http://www.pluk-fysiotherapie.nl/pressure-sleeve/

*De IMPACT studie van het Erasmus Medisch Centrum naar een mogelijke reumatische aandoending als oorzaak van lage rugklachten.
Voor meer informatie:
 http://www.erasmusmc.nl/reumatologie/onderzoek/lopendeonderzoeken/IMPACT/

* De STAP studie naar de behandeling van fasciïtis plantaris vanuit het Erasmus MC. Fasciïtis plantaris is een ontsteking van peesblad van de voetboog die kan overgaan in een hielspoor. Voor meer info: https://www.nhg.org/onderzoeken/stap-studie 
http://www.erasmusmc.nl/huisartsgeneeskunde/research/topics/MusculoskeletalDisordersTopicsongoing/5066068/

Contact

Telefoon 076-5714117
 

Huisartsenpraktijk Van Herwerden

Kapelstraat 66
4817 NZ Breda
Telefoon:
076-5714117
Fax:
076-5719397
Routebeschrijving >

Waardeer onze zorg