Praktijkfolder

Praktijkfolder Huisartsenpraktijk Van Herwerden


Huisartsenpraktijk Van Herwerden

Kapelstraat 66
4817 NZ Breda
Telefoon: 076-5714117
Fax: 076-5719397

doktervanherwerden.praktijkinfo.nl

E-mail: dokter-vanherwerden@outlook.com


Spoed

Voor spoedgevallen is de huisarts tijdens openingsuren van de praktijk bereikbaar via het gewone praktijknummer:

076-5714117.  Toets daarna een 1.

Bel 112 bij een direkt levensbedreigende situatie!

Na 17.00 uur en in het weekeinde kunt u voor spoedgevallen terecht op de huisartsenpost, naast de spoedeisende hulp van het Amphia Ziekenhuis Molengracht. Tel: 076-5258500

Afspraak maken

 We hebben iedere werkdag spreekuur, op vrijdag alleen in de ochtend. Voor het spreekuur moet u altijd vooraf een  afspraak maken. Via het tabblad "online afspraak maken" in het hoofdmenu kunt u 24 uur per dag een afspraak maken op de beschikbare tijden.

 Tussen 8.00 en 10.00 kunt u bellen voor:                                                                           
 -Een afspraak bij de huisarts
 -Een afspraak bij de praktijkondersteuner
 -Een afspraak bij de assistente
 -Een verzoek om een huisbezoek
 -Korte medische vragen                                                                                                                                                                                                  
 De assistente zal u vragen naar de reden van uw komst. Zo kunnen we u een afspraak op  maat bieden. Een afspraak duur gemiddeld 10 minuten. Voor een gesprek of meerdere  vragen kunt u een dubbele afspraak maken. Huisbezoek: zie verderop

Telefoontjes in de middag
 In de middag na 13.00 uur is de assistente bezig met spreekuur of administratie. U kunt dan  alleen bellen met vragen die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag.

  Afbellen bij verhindering
 Het kan natuurlijk dat u verhinderd bent voor uw afspraak. We vragen  u dit zo spoedig  mogelijk door te geven zodat een ander op dat tijdstip nog terecht kan. Wanneer u niet afbelt  wordt -naar advies van de Landelijke Huisartsen Vereniging- de gereserveerde tijd bij u  persoonlijk in rekening gebracht.

Receptenlijn

Voor herhaalrecepten kunt u 24 uur per dag bellen naar: 076-5714117 toets 2.
Op dit nummer kunt u ook een uitgebreide instructie horen. Wanneer u belt vóór 10.00 uur liggen de medicijnen 2 dagen later voor u klaar bij de apotheek.

Wanneer u om bepaalde redenen niet kunt bellen naar de receptenlijn kunt u ook via deze website herhaalrecepten aanvragen, via het contactformulier. Het verwerken van de recepten via de site gaat niet sneller dan per telefoon.

Huisbezoek

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. Bijvoorbeeld omdat u te ziek, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been bent.

Wanneer u vóór 10.30 uur belt, legt de assistente uw verzoek om een huisbezoek aan de huisarts voor. Deze beoordeelt uw vraag en zal u dan meestal tussen 12.00 en 14.00 bezoeken. Bij grote drukte lukt dat echter soms pas na het middagspreekuur, tussen 16.00 en 18.00 uur. Het kan voorkomen dat de huisarts u vantevoren belt om uw vraag beter te kunnen beoordelen.

In de praktijk zijn de mogelijkheden voor onderzoek en behandeling beter.
Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.

Telefonische vragen en uitslagen

Voor uitslagen van onderzoeken, aangevraagd door de huisarts, kunt u dagelijks tussen 11.30 en 12.00 de praktijk bellen. De assistente deelt u de uitslag mee of verbindt u door met de huisarts. Voor uitslagen van periodiek (bloed)onderzoek vanwege diabetes, hart-en vaatziekten of verhoogde bloeddruk vragen we u om een afspraak te maken bij praktijkondersteuner Janny Flipsen. Zij zal de uitslagen uitgebreid met u doornemen en met u bespreken wat die betekenen voor het omgaan met uw aandoening.

Let op: Wanneer er een onderzoek is gedaan zoals bloed prikken of een foto dient u zelf te bellen voor de uitslag! De meeste uitslagen zijn na 1 dag bekend.

Voor eenvoudige medische vragen kunt u van 8.00-10.00 de assistente bellen. Zij zal u vaak direkt een antwoord of advies kunnen geven. In andere gevallen zal ze uw vraag met de huisarts bespreken en wordt u door de assistente of de huisarts tussen 10.30-12.00 of na 16.00 teruggebeld. Geeft u dus goed door op welk nummer u op deze tijdstippen bereikbaar bent.

 

Assistentes

De assistentes van de praktijk zijn Paula Flipsen en Carolien Oomens. Paula werkt op dinsdag, donderdag en vrijdag, Carolien op maandag en woensdag. De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen, recepten en inschakelen van thuiszorg.
De assistentes hebben net als de huisarts een beroepsgeheim.
Wanneer u in de middag belt voor zaken die niet kunnen wachten tot de volgende dag kan het zijn dat u een assistente van een andere praktijk aan de lijn krijgt.

Het spreekuur van de assistentes vindt plaats op wisselende tijden in de middag. U kunt terecht na telefonische afspraak voor:

-Meten van de bloeddruk                                       
-Uitspuiten van oren 
-Urine onderzoek                                                                        
-Aanstippen van wratten                                                           
-Verwijderen van hechtingen  
-Foldermateriaal
-Uitstrijkjes (Carolien)
-Injecties
-Behandeling chronische wonden (Paula)

Verder kunt u na verwijzing door de huisarts bij de assistente terecht voor doppler-onderzoek van de bloedvaten, voor een geheugentest en wondcontrôles.

                             

Paula 2014Paula                  Carolien 2014Carolien

Praktijkondersteuners somatiek

De praktijkondersteuner somatiek richt zich op de zorg aan specifieke patiëntengroepen; mensen met diabetes, hart- en vaatziekten, astma en COPD, en ook op kwetsbare ouderen.

Janny Flipsen en Daniëlle van den Heiligenberg zijn ervaren verpleegkundigen. Ze hebben daarnaast een opleiding tot praktijkondersteuner afgerond. Ze werken onder verantwoording van de huisarts maar begeleiden zelfstandig patiënten en doet behandelvoorstellen. 

De consulten vinden periodiek plaats, meestal na bloedonderzoek in het laboratorium. 
Janny houdt spreekuur op maandag en dinsdag, Daniëlle op woensdag.  

         

 

 

 

            Janny 2014 Janny           Daniëlle Daniëlle

 

                    

 

Praktijkondersteuners GGZ

 

Mieke Verregghen en Cindy Kooij zijn onze praktijkondersteuners GGZ. Na verwijzing door de huisarts kunt u bij hen terecht voor psychische klachten. Tijdens de intake schat Mieke of Cindy  in of zij u zelf behandelt of doorverwijst. Beiden hebben een ruime ervaring  en uitgebreide kennis van doorverwijsmogelijkheden in de regio.
Gesprekken met de praktijkondersteuner GGZ vallen onder huisartgeneeskundige zorg en worden geheel vergoed.

 Mieke         Cindy, vierkant CindyMieke 2014

Openingstijden

 

De praktijk is dagelijks geopend van 8.00 tot 17.00.

Tijdens de lunchpauze van 12.00-13.00 kunt u alleen terecht voor spoedgevallen.

De praktijk is elke dinsdagmiddag na 12.00 gesloten. Voor spoed kunt u vanzelfsprekend terecht, u wordt dan geholpen door één van de andere praktijken.

Avond-, nacht- en weekenddienst

De waarneming 's avonds, 's nachts en in het weekend is geregeld door de huisartsenpost Breda. Op de huisartsenpost werken alle huisartsen uit Breda en omstreken samen.

Huisartsenpost Breda
Molengracht 21 (naast de spoedeisende hulp Amphia Molengracht)
4818CK Breda
Tel: 076-5258500

Openingstijden: Iedere werkdag na 18.00, voor grote spoed ook tussen 17.00 en 18.00. Op zaterdag en zondag en op feestdagen is de huisartsenpost geopend.

Afspraken kunnen alleen telefonisch worden gemaakt. 
Houdt bij het maken van een afspraak uw verzekeringsgegevens en evt. medicatie-overzicht bij de hand.


Contact

Telefoon 076-5714117
 

Huisartsenpraktijk Van Herwerden

Kapelstraat 66
4817 NZ Breda
Telefoon:
076-5714117
Fax:
076-5719397
Routebeschrijving >

Waardeer onze zorg